Soalan Lazim

Soalan Lazim

1. Soalan : Saya tidak faham bagaimana hendak hantar bukti pembayaran?

   Jawapan :   Bukti pembayaran boleh dilakukan dgn cara "Print Screen resit online Banking" atau boleh juga dgn cara ambil gambar menggunkan HP anda pada resit pembayran dan hantarkan kepada 017-333 1226 (Whatsapp / sms)  atau emailkan kpd : beli@rajabekam.com    atau jika masih lagi sukar boleh sahaja hantar sms details pembayaran seperti waktu dan tarikh pembaran, bank mana, & jumlah pembayaran...

 

2. Soalan : Jika saya melakukan tempahan, berapa lamakah tempoh produk akan sampai?
 
Jawapan : Kami menggunakan servis kurier Pos Laju dalam menghantar produk kami kepada para pelanggan dan tempoh penghantaran yang sebenar berbeza-beza mengikut tempat. Kebiasaannya tempoh masa penghantaran yang diambil bagi Semenanjung Malaysia ialah 1-5 hari bekerja manakala tempoh penghantaran bagi Sabah & Sarawak pula mengambil masa sehingga 3-7 hari bekerja.

 

3. Soalan : Kenapa kos Poslaju dan Domestik berbeza / tidak sama dengan kadar yg dikeluarkan oleh poslaju?

    Jawapan : 1-Untuk pengetahuan, Sebahagian barangan disini, pihak poslaju mengira berdasarkan "VOLUMETRIK" yg lebih tinggi kadar bayarannya dan bukannya "Berat dalam Kilogram" (disebabkan barangan besar tapi ringan).   2- Kami lebihkan sedikit Kadar Poslaju / Pos Domestik sebagai menangung kos kerja-kerja pembukusan dan kos handling charges.

 

4. Soalan : Adakah terdapat WARRANTY / JAMINAN sekiranya barang yang dibeli terdapat kerosakkan?

    Jawapan : Ya. Kesemua barang kami disini, terdapat Warranty / Jaminan sekiranya terdapat kerosakkan tetapi bergantung pada terma dan syarat.    1-Sila bawa / kemukakan rasit pembelian anda kepada kami.

2-tempoh warranty setiap barangan adalah berlainan contonya baranagn Elektrik seperti UV Sterilizer, Mesin Pump Bekam Auto adalah 3 bulan Jaminan. Katil Bekam Lipat /Portable Massage table 2 tahun Warranty tetapi ia adalah Factory Warranty. Itu pun hanya utk bahagian Structure Sahaja. tidak termasuk Span dan lain2.. Barangan lain 1 bulan Warranty.

 

5. Soalan : Kenapa rate Poslaju dan Pos Domestik (ekonomi) sama. Contoh barang 1.2kg poslaju rm9 dan pos dometik juga rm9?

    Jawapan : Ya. Untuk barangan dibawah 2kg, rate poslaju dan pos domestik kami berikan kadar rate yang sama. Ini disebabkan syarat minimum untuk menggunakan pos domestik mestilah berat barangan lebih dari 2kg barulah layak untuk mengguna pos domestik. jadi kami mengambil keputusan kesemua barangan dibawah 2kg kami hanya menggunakan poslaju sahaja.

 

6. Soalan : Sekiranya barang bekam yang kami terima dari pihak Pos Malaysia berkeadaan rosak, atau sebahagian item hilang atau item yang diterima adalah berlainan yang kami order, Apakah yang harus kami lakukan?

    Jawapan : 1)-Tuan boleh terus call atau Whatsapp kepada kami di tel No : 017-333 1226  2)-Hantarkan details Nama, No. Tel dan Nombor Order Web tuan/puan serta snap gambar item yang bermasalah tersebut.  3)-Beritahu apa masalah yg tuan/puan hadapi. Kami akan selesaikan samaada ganti yang baru atau sebagainya bergantung kepada situasi dalam tempoh 2-7 hari bekerja..

 

7. Soalan : Sesuai tak pen yang dibeli dengan jarum dekat farmasi?

Jawapan : ia bergantung pada saiz dan jenis jarum kerana kebiasaannya farmasi menjual jarum saiz 28g atau 30g kurang sesuai untuk berbekam..

 

8. Soalan : bagaimana nak tukar format autocheck dari mg/dL ke mmol/L?

Jawapan : Format untuk mesin Autocheck tak boleh ditukar..untuk mendapatkn nilai mg/dL ke mmol/L

Anda perlu bahagikan 38.52 untuk bacaan kolestrol,bahagikan 18.04 untuk bacaan gula dan bahagikan 16.49 untuk uric asid

 

9. Soalan : Kursus bekam sehari boleh pandai ke?

Jawapan : Ianya bergantung pada tahap keyakinan seseorang..Dalam masa sehari tu ada sesi teori dan praktikal..

 

10. Soalan : Apakah medium pembayaran yang diterima oleh pihak Rajabekam Online?

Jawapan : Kami menerima pembayaran dari semua bank tempatan, pemindahan ATM, cash deposit, bank deposit dan internet banking . Semua pembayaran adalah selamat.

 

11. Soalan : Bagaiman saya hendak mendapatkan tracking nombor untuk setiap pembelian?

Jawapan:

1 -  Tracking Number Poslaju atau Pos domestik akan dihantar kpd email anda masing2 atau di SMS/ Whasapp anda. Sila semak..

2 -  Ambil number tracking tersebut dan masukkan dlm web pos malaysia utk mengetahui perkembangan Parcel anda..

3 -  Sila Klik pada gambar dibawah ini... Anda akan automatik ke website tracking pos malaysia..

Disediakan oleh RajaBekam
RAJA BEKAM | Pemborong Alatan Bekam © 2021